Ορθοδοντικοί Διαφανείς Νάρθηκες (Invisalign, Clear Aligner)

Γνωριμία με το σύστημα διαφανών ναρθήκων.

Επιθυμείτε ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια; Το σύστημα με νάρθηκες είναι αρκετά αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις που χρήζουν ορθοδοντικής θεραπείας. Διαφανείς, λεπτοί, αόρατοι νάρθηκες για πάνω και κάτω δόντια θέτουν νέα δεδομένα στην ορθοδοντική. Πρόκειται για καθοδηγούμενη ορθοδοντική θεραπεία. Ο ορθοδοντικός, σύμφωνα με τις γνώσεις και την εμπειρία του στην συγκεκριμένη μέθοδο (ορθοδοντική θεραπεία με διάφανους νάρθηκες) θα σας προτείνει την ιδανικότερη θεραπεία.

Πλεονεκτήματα :

  • Είναι κατάλληλα για ενήλικες, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν θέλουν να φορέσουν σιδεράκια
  • Είναι αόρατη, διάφανης, άνετη συσκευή
  • Δίνουν την δυνατότητα να χαμογελάτε άφοβα
  • Η διάρκεια της θεραπείας, αναλόγως και της εταιρείας παρασκευής, είναι περίπου 5 – 20 μήνες
  • Διορθώνει συνωστισμούς δοντιών, κενά ανάμεσα στα δόντια, ελαφρώς στραβά δόντια, δόντια με περιστροφή, δόντια με κλίση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, η δόντια που η μέση πάνω γραμμή τους δεν συμπίπτει με την μέση κάτω γραμμή
  • Κατασκευάζονται από υποαλλεργικό υλικό, είναι ευλύγιστοι, ενώ καθαρίζονται εύκολα με οδοντόπαστα και μαλακή οδοντόβουρτσα
  • Έχουν την δυνατότητα να αφαιρούνται από το στόμα από τον ίδιο τον ασθενή
  • Επιτρέπουν το εύκολο βούρτσισμα των δοντιών και των ούλων, με αποτέλεσμα την αποτελεσματική διατήρηση της στοματικής υγιεινής
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς με περιοδοντίτιδα, καθώς παρέχουν την δυνατότητα επιλογής του πάχους του νάρθηκα, απαραίτητη συνθήκη σε περιοδοντικούς ασθενείς
  • Είναι κατάλληλη θεραπεία για εγκύους

iTero® Element™ Scanner

Ιδιαίτερη χαρά μας έχει δώσει, η προσθήκη στο ιατρείο μας ενός νέου τεχνολογικού «θαύματος». Ο λόγος για τον ενδοστοματικό σαρωτή iTero Element.

Οι ενδοστοματικοί σαρωτές Tero έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ταχύτητα, αξιοπιστία και εξαιρετικές δυνατότητες απεικόνισης.

Ο νέος Intraoral Scanner iTero Element™, που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2015, έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώνει 6.000 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα σε λίγα μόλις λεπτά την 3D και υψηλού επιπέδου ακρίβειας (χωρίς χρήση σκόνης) ψηφιακή σάρωση των γνάθων, με αποτέλεσμα τη γρήγορη και σωστή εκτίμηση για το πλάνο θεραπείας του ασθενούς.

Οι αποτυπώσεις σε λίγα λεπτά μπορούνν αποσταλούν απευθείας σε εργαστήριο για τη κατασκευή ορθοδοντικών μηχανισμών (Invisalign – διαφανείς νάρθηκες, γλωσσικών μηχανισμών Win & Incognito) αλλά και εκμαγείων μειώνοντας το χρόνο αναμονής για την έναρξη της θεραπείας στο ελάχιστο.

Ο προσομοιωτής αποτελεσμάτων Invisalign (διαφανείς νάρθηκες) είναι μια εφαρμογή που τροφοδοτείται αποκλειστικά από τον ανιχνευτή iTero, και με την οποία οι ασθενείς μπορούν να αντιληφθούν και να δουν πως θα ναι τα δόντια τους στο τέλος της θεραπείας τους με Invisalign. Η διάταξη διπλής όψης τους επιτρέπει να δουν την τρέχουσα οδοντοστοιχία τους δίπλα στην προσομοιωμένη τελική τους θέση.

Σε συνδυασμό επίσης με CBCT scan και με το λογισμικό 3D Dolphin που διαθέτουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε υψηλής ακρίβειας σχέδια θεραπείας σε ορθογναθικά περιστατικά.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.itero.com